Chiftele de vinete la cuptor

de Dana_Retetegg in Aperitive / Garnituri, 24 Mar 2013 | 5226 vizualizari

 

Pentru ca a venit primavara si vrem sa avem in meniu mancaruri mai usoare si mai sanatoase, va recomand sa incercati aceste chiftele de vinete pe care in loc sa le prajiti, le coaceti.

Daca aveti vinete deja coapte si puse la congelator, treaba merge foarte repede :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg vinete coapte,
  • 2 oua,
  • 1 ceapa,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3-4 linguri pesmet,
  • patrunjel si marar verde,
  • maghiran uscat maruntit,
  • boia dulce,
  • pudra ghimbir,
  • piper macinat,
  • sare,
  • seminte susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de vinete la cuptor:

Eu am avut vinetele coapte si congelate, asa ca le-am scos cu o seara inainte din congelator si le-am lasat la dezghetat si scurs.

Le-am tocat foarte fin in robot. Apoi le-am pus intr-un bol.

Am tocat fin ceapa si usturoiul si le-am pus peste vinete.

Am adaugat condimente, oua, verdeturi si pesmet.

Am amestecat bine si apoi am format chiftelute.

Le-am trecut prin seminte de susan si le-am asezat in tava pe hartie de copt.

Am pus tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, 1/2 ora pana la 40 minute in functie de cuptor.

Le-am servit cu sos de rosii proaspat si cu orez indian.

TIPS-URI

1

Merg foarte bine si in post, daca nu adaugati oua in compozitie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de vinete la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din legume cu kaizer